Agatha Ramdass nu officieel substituut griffier DNA

webMr. Agatha Ramdass is vandaag in een openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) beëindigd tot substituut griffier van het parlement. Minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken, die voor de afwezige vicepresident Robert Ameerali waarnam, en diverse assembleeleden feliciteerden Ramdass met de beëdiging. Zij moet de griffier ondersteunen en meehelpen de administratieve zaken van De Nationale Assemblee bij te houden. Mr. Dino Oedit is in juli ook beëdigd tot substituut griffier. Volgens minister Leilis toont de beëdiging van Ramdass duidelijk aan dat de regering open staat voor gendergelijkheid. Volgens de bewindsman moet niet worden vergeten dat gendergelijkheid betekent dat er een evenwicht moet zijn tussen de twee geslachten. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons gaf aan dat wat de substituut griffiers betreft er inderdaad een evenwicht te zien is. Ramdass is vanwege haar verworven kennis en inzet verkozen. Zij was al eerder werkzaam op de Griffie van DNA. Simons gaf Ramdass te kennen dat deze stap inhoudt dat zij nu meer te maken zal hebben met niet-reguliere werktijden.
Ricardo Panka, fractieleider Megacombinatie, gaf aan dat Ramdass de nodige ondersteuning van zijn combinatie zal krijgen en wederzijds wordt dat ook verwacht. Volgens Panka is vanaf het aantreden van deze leiding de aanvang gemaakt om medewerkers van de griffie carrièremogelijkheden aan te bieden. Onlangs is ook de goedkeuring gegeven aan het organogram, welke een solide basis is voor het griffiepersoneel om verder op bepaalde niveaus hun werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Verwijzend naar het ‘Ook zij’ campagne van Stass International, zei de parlementariër dat DNA voorop loopt. Carl Breeveld van de DOE-fractie merkte op dat de beëdiging een nieuwe mijlpaal is in het leven van Ramdass en ook een aanwinst voor het parlement. Hij was zeer tevreden dat er invulling wordt gegeven aan het genderevenwicht van de regering.
FR

error: Kopiëren mag niet!