Somohardjo: ‘NDP staat voor Nationale Dominante Partij’

Somohardjo-1. 1Volgens Paul Somohardjo staat de NDP voor Nationale Dominante Partij. Dit merkte hij op bij de viering van de 68ste jaardag van de NPS. ‘Laten jongeren je niet komen vertellen dat omdat de PL verraad gepleegd heeft, zij de partij zullen verlaten. Laten ze een moment opnoemen waarop PL verraad heeft gepleegd’, merkte hij verder op. Volgens Somohardjo wordt het de jongeren aangeleerd om dat te zeggen. Volgens de PL-topper hebben alle zes assembleeleden van zijn partij in 2010 gestemd op Ruth Wijdenbosch, die daardoor ondervoorzitter is geworden van De Nationale Assemblee. De PL, A-Combinatie en het Nieuw Front waren een samenwerking aangegaan, waarbij was afgesproken dat Somohardjo voorzitter zou worden van het parlement. Echter hebben twee leden uit de samenwerking anders gestemd bij de verkiezingen, waardoor Jenny Simons werd gekozen als voorzitter van het parlement. Somohardjo merkte kritisch op dat er juist verraad tegen hem is gepleegd.
PL is schrik van de NDP
Volgens Somohardjo is de PL de schrik van de NDP. De paarse partij doet er dan ook alles aan om verdeeldheid te zaaien binnen de huidige combinatie van samenwerkende partijen. ‘You can fool some people sometimes, but you can’t fool all the people all the time. Soms lijkt de kortste weg de mooiste weg te zijn, maar het is uiteindelijk de weg naar de dood’, gaf hij als boodschap mee aan de NDP. Somohardjo gaf de NPS als boodschap mee dat ze harder haar best moet doen naar de verkiezingen toe. Vooral als zij van plan is het presidentschap op te eisen. Volgens de PL-topman zal de NPS enkele malen groter moeten worden dan de VHP.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!