Nationale Loterij Suriname heeft geen zicht op storting niet afgehaalde prijzen

Volgens de regels vervat in de loterijwet komen prijzen welke niet binnen 90 dagen na de trekkingsdatum zijn afgehaald, te vervallen en ingevolge de wet toe aan de Staat. Deze wet geldt voor alle loterijbedrijven. Volgens de directeur van de Nationale Loterij Suriname (NLS), Desire Hooghart, gaan de loterijbedrijven over tot stortingen van de niet afgehaalde prijzen. De gelden worden gestort op een rekening van de Centrale Bank van Suriname en verder doorgeboekt op een rekening van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.
Op de vraag wat er verder met het geld gebeurt, verwees de directeur naar het ministerie. Hij gaf verder aan dat de NLS geen zicht heeft als er daadwerkelijk wordt gestort door de loterijbedrijven. Hij gaf verder aan dat de NLS zich al jaren sterk maakt om de bevoegdheid te krijgen om de storting te kunnen monitoren. Volgens hem is de regeling in de wet opgenomen, maar of het wordt nageleefd is weer een andere kwestie.
Volgens Hooghart komt het vaker voor dat mensen hun prijzen niet afhalen. Hij gaf aan dat hij niet beschikt over de juiste statistieken, maar dat bepaalde van de loterijbedrijven wel in de verschillende dagbladen aangeven welke mensen hun prijzen niet hebben afgehaald.
DA

error: Kopiëren mag niet!