Marrondag en website Wahatti in aantocht

Stichting Wanhatti Uma “Un Sa Du” heeft groenlicht gehad van de overheid om voor de eerste keer Marrondag groots te vieren op Wanhatti. De organisatie geschiedt in samenwerking met het districtscommissariaat van Marwowijne op 10 oktober, Dag der Marrons. Voor een goede voorbereiding is het Comité 10 oktober Dag der Marrons te Wanhatti onlangs opgericht en staat onder leiding van Kenneth Dominie. Dit comité is druk bezig regeringsfunctionarissen, locale autoriteiten en de gewone burgers te bewegen massaal naar Wanhatti te gaan. De slechte staat van de weg naar het dorp baarde de organisatiezorgen.“Maar sinds donderdag heeft de aannemer de weg al bekeken om het egaliseren”, zegt Dominie. De aanpak is het resultaat van beloften die zijn gedaan door het kabinet van de president en het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Dominie verklapt verder dat er op 10 oktober een website over Wanhatti zal worden gelanceerd. Op de site is de bezoeker terecht voor informatie over Wanhatti en andere belangrijke toeristische activiteiten, waaronder huur van een logeergebouw. Wanhatti is het eerste marrondorp aan de linkeroever van de Cotticarivier.

error: Kopiëren mag niet!