Samenwerking PDO en NDP zo goed als beklonken

Marisha Sodikromo vertegenwoordiger van Stichting Jakin van de Evangelische Broeder Gemeente Suriname ontving de Bereidsverlaring uit handen van PDO adiviseur Soekirin Rakio
Marisha Sodikromo vertegenwoordiger van Stichting Jakin van de Evangelische Broeder Gemeente Suriname ontving de Bereidsverlaring uit handen van PDO adiviseur Soekirin Rakio
Voorzitter Waldy Nain van de Partij voor Democratie ven Ontwikkeling (PDO) heeft zondag 28 september in Wageningen bekend gemaakt, dat de positieve verhouding tussen de NDP en de PDO serieuze vormen aanneemt. Sinds de oprichting van de partij zijn gesprekken gevoerd met meerdere politieke partijen om te komen tot samenwerking tijdens de aanstaande Algemene Verkiezingen. Dat het samenwerken met de NDP en diens bondgenoten serieuze vormen aanneemt was publiek geheim. De politicus Nain verklaarde openlijk dat in algemeen overleg binnen de PDO besloten is om de samenwerking aan te gaan met de NDP. Het bekrachtigen van de lijstverbinding is aanstaande. De aangekondigde politieke verbintenis werd met applaus ontvangen door de structuren van de partij tijdens de ceremoniële opening van het PDO Informatie Centrum aan de Ritzweg.
Dat de NDP goede bedoelingen heeft met het volk wordt onder andere afgelezen van de bereidverklaringen die de regering Bouterse via voorzitter DPO-leider liet overhandigen aan de Stichting Jakin van de Evangelische Broeder Gemeente Suriname, de Budi Islam Moskee en de Daruta Qua Moskee in Wageningen. En als de schijn niet bedriegt zullen meerdere organisaties en families na tientallen jaren wachten op een grondbeschikking aan hun trekken komen.
Ook heeft de regering de Partij voor Democratie en Ontwikkeling gevraagd om Bigi Sma Dey mede te organiseren. Dit verzoek werd ingewilligd. De partij heeft inmiddels zitting genomen in de landelijke Commissie Bigi Sma Dey.
Het doet de DPO goed omdat het in deze niet gaat om de achterban van de regerende politieke partijen. Het gaat om waardering en respect tot uitdrukking te geven aan de senioren burgers ongeacht ras, geloof en politieke overtuiging.

error: Kopiëren mag niet!