Drukte bij barbershops valt dit jaar mee

2 Drukte bij barbershops valt dit jaar meeMet nog enkele dagen te gaan voordat het nieuwe schooljaar aanvangt, is het gebruikelijk dat leerlingen zich alvast voorbereiden om het schooljaar fris tegemoet te gaan. Dat betekent ook dat het tijd wordt voor een frisse knipbeurt bij de kapper. Dagblad Suriname nam een steekproef om na te gaan of de drukte bij de verschillende kapperszaken dit jaar is toegenomen. Enkele kappers aan de Mahonylaan gaven afgelopen zaterdag in gesprek met de krant te kennen dat de drukte dit jaar op vrijdagavond was geweest. Volgens een kapper zouden de activiteiten in het afgelopen weekend ertoe hebben bijgedragen dat de tieners zich eerder bij de kapper hebben aangemeld. Hij verwacht wel dat aanstaande maandag en dinsdag, indien de school woensdag begint, er een behoorlijke drukte gaat zijn van jongens van voornamelijk de lagere scholen, die zich in groepen zullen aanmelden.
Bij een andere kapperszaak te Leonsberg was, zoals jaarlijks ook het geval is, wel een drukte van jongens van de lagere scholen te zien. Volgens de kapper is het zo dat deze jongens gezamenlijk een afspraak maken om in groepen naar de kapper te gaan. Zo weten de ouders ook dat hun kind niet alleen over straat is. Aan de Bonistraat te Geyersvlijt is het ons ook opgevallen dat op enkele plaatsen stoelen zijn geplaatst, waar gratis of tegen een lagere betaling vrienden zelf het haar van elkaar bereid zijn te knippen. Deze amateurs moeten echter niet onderschat worden. De modellen die zij in elkaar zetten, spreken voor zich.
FR

error: Kopiëren mag niet!