Parbo Night Bollywood Edition geslaagd in Nickerie

Parbo Night geslaagd in Nickerie.1
Parbo Night geslaagd in Nickerie.2Op zaterdag heeft de Nickeriaanse gemeenschap tezamen met gasten uit de andere districten mogen genieten van de spectaculaire Parbo Bier Night in het westelijk district Nickerie. Het evenement dat door de Surinaamse Brouwerij werd georganiseerd, is zonder twijfel het grootste in het westen van ons land. Ook dit jaar is het evenement geslaagd in het district. Dit jaarlijks terugkerend feest is op het Volksplein gehouden. Voor deze keer was de Night een Bollywood Edition. Duizenden mensen uit de stad en andere districten reizen jaarlijks af om dit evenement mee te maken. Jaarlijks bereikt de horecasector een piekperiode rond Parbo Night. Dagen van tevoren zijn alle hotels en appartementen gereserveerd. In het verleden is het zelfs voorgekomen dat mensen in hun auto langs de weg hebben moeten slapen. Vergezeld met een biertje in hun hand bewogen de aanwezigen op de tonen van South-South-West, Dj Kuyken en een locale tazza groep. Verder waren aanwezig MC Laco bijgestaan door de Parbo Girls en Boys. Ook konden vrijwilligers hun zang- en danstalent tonen op het podium. Eén van de grote attracties is altijd de Parbo-veiling waarbij diverse items zoals Parbo-truien, -paraplu’s maar ook koelboxen en andere spullen gekocht kunnen worden met Parbo Money. Bij consumptie van bier tijdens de Parbo Night krijgt men Parbo Money aangereikt. De organisatie heeft de afgelopen jaren benadrukt dat de Parbo Night slechts toegankelijk is voor dames en heren vanaf 18 jaar. De toegang was gratis. Het Volksplein werd afgesloten, zodat er controle kon worden uitgeoefend bij de ingang. Er werd vooral gelet op de leeftijd van de aanwezigen en of zij geen spullen bij zich hadden waarmee zij de veiligheid van anderen in gevaar konden brengen. Ook de politie heeft gelet op een ordelijk verloop van het evenement. De politie had een verhoogde controle in de omgeving van het Volksplein, waarbij de wegen werden afgesloten.

error: Kopiëren mag niet!