Levensgevaarlijke rioolput in kinderrijke buurt

Levens gevaarlijk open rioolput in kinderrijke buurt.1Bewoners van de Agenoriaweg en omgeving verlangen acties van de autoriteiten inzake een open rioolput in hun buurt. De open rioolput staat nabij de hoek met de Katwijkweg staat al langer dan vier jaar. De bewoners willen graag dat voordat de school weer aanvangt, het deksel gerepareerd wordt. Een truckchauffeur heeft het deksel op een dag in 2009 kapot gereden. Buurtbewoners hebben hem toen ter plekke aangesproken en hem gevraagd het deksel te repareren. De ondernemer vertrok toen met de belofte dat hij terug zou keren om er iets aan te doen. De man is nooit meer gekomen om zijn belofte waar te maken. “Jammer genoeg hebben we toen verzuimd om contactgegevens en kentekennummer van zijn truck op te nemen”, zegt buurtbewoner Aleke. Hij ondervindt last van de open put voor zijn woning. “Want, dit is een kinderrijke buurt. Dagelijks spelen er kinderen, je hebt geen ogen genoeg om te blijven waken. De ondergrondse riolering bevat zeer grote duikers waar veel water doorstroomt. Als een kind erin valt, verdrinkt het”, zegt Aleke. Schoolkinderen lopen dagelijks langs de open put naar school.

error: Kopiëren mag niet!