Ingebruikname Saronbrug eindelijk een feit

Sar 1
Sar 2De ingebruikname van de Saronbrug over het Saramaccakanaal, die Saron met Latour verbindt, is eindelijk een feit. De feestelijke oplevering en ingebruikname vond, onder grote publieke belangstelling, vanmiddag plaats. Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken merkte op dat het contract voor de bouw van deze brug op 22 juli 2010 werd getekend, 2 maanden na de verkiezingen van 2010. Ondanks het feit dat president Desi Bouterse, toen nog president elect, signalen had gegeven om nog niet tot ondertekening over te gaan, is het contract door de toenmalige machthebbers toch getekend. Parmessar verzekerde zijn gehoor dat hij op een ‘andere podium’ gepast antwoord zal geven op deze handeling. De brug die binnen 275 werkbare werkdagen af moest zijn, is uiteindelijk 2 jaar later opgeleverd. De problemen waren echter niet aan de zijde van de aannemer. Vanwege de regeringswisseling in 2010 werd er een late aanvang gemaakt met de bouw van de brug. De werkzaamheden van de nutsbedrijven, het weer en vooral de grondrechtelijke issues zijn debet geweest aan de late oplevering van deze brug. Parmessar heeft maanden en dagen lang moeten zitten met zijn staf om de oplevering van de brug rond te krijgen. In totaal moest er 15750 vierkante meter grond opgekocht danwel geruild worden. Er moest zelfs een hele tijd over 90 vierkante meter grond onderhandeld worden. “Het is niet mals geweest” benadrukte de bewindsman.

error: Kopiëren mag niet!