Start nieuw schooljaar mogelijk naar 6 oktober

1 Start nieuw schooljaar mogelijk op 6 oktober. 1In tegenstelling tot hetgeen minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) eerder aan de krant heeft medegedeeld, bestaat de kans toch dat de schooldeuren pas op 6 oktober opengaan. Deze mededeling deed directeur Robert Peneux gisteren tijdens een persconferentie van de onderraad van ministers die zich bezig zal houden met de coördinatie van de bestrijding van de chikungunya-epidimie. Indien de glo-scholen niet op 1 oktober starten, zullen zij samen met de middelbare scholen op 6 oktober de deuren openen. Echter zegt Peneux dat de late aanvang van het nieuwe schooljaar niets te maken heeft met de bestrijding van het chikungunya-virus, maar een organisatorische zaak is. Volgens de Minov-directeur moet gekeken worden of zijn ministerie het nieuwe schooljaar midden in de week wil laten aanvangen. Het zou volgens hem beter zijn als dit met een nieuwe week zou gebeuren. Peneux moet nog in overleg treden met minister Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling om de situatie te bekijken als de scholen later beginnen of niet. Uiterlijk maandag zal worden medegedeeld wanneer de scholen voor het schooljaar 2014-2015 open gaan.
FR

error: Kopiëren mag niet!