RGD-artsen hervatten dienstverlening

De Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA) heeft het beraad gistermorgen, tijdens algemene ledenvergadering, opgeschort. Dit laat de voorzitter van de VRA, Jules Cruden, aan Dagblad Suriname weten. “De chikungunya-epidemie is één van de redenen dat de VRA ertoe is overgegaan om het beraad op te schorten”, zegt Cruden. “We waren niet aan het werk, maar we weten wat er allemaal op het veld gebeurt. De VRA ziet perspectieven om tot een duurzame oplossing te komen van het geschil.” Er gaat bemiddeling komen door het kabinet van de president. Deze garantie heeft de VRA gehad van Theodorus Vishnudatt, voorzitter van de vaste commissie voor Volksgezondheid in DNA en van de presidentiële adviseurs Errol Alibux en Jules Wijdenbosch.
Kort geding opgeschort
“Er is een kort geding aangespannen door de RGD-leiding tegen de VRA. Op zo een manier kan je niet tot een duurzame oplossing komen”, vindt Cruden. “Terwijl DNA-leden bezig zijn met het bemiddelen, gaat de RGD-leiding een kort geding aanhangig maken. Dit begrijp ik niet”, aldus Cruden. De waarnemend directeur van RGD, John Goedschalk, geeft aan dat het kort geding intussen is opgeschort door de RGD-leiding. “De leiding zal niet meegaan met alle voorstellen van de artsen”, benadrukt Goedschalk. “De doktoren willen voor het nieuwe zorgsysteem (BZSR) een aparte betaling krijgen. Maar dit voorstel wordt niet door de leiding van RGD ingewilligd.” Vishnudatt is ingenomen dat het beraad is opgeschort. De gezondheid van de samenleving wordt veilig gesteld, vooral in verband met de chikungunya-epidemie. “Het zijn de RGD-artsen die een zeer belangrijke bijdrage kunnen leveren om het chikungunya-virus te bestrijden”, aldus Vishnudatt.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!