Politieman aangehouden voor autoverduistering

J.M., agent van politie derde klasse, is woensdag in verzekering gesteld ter zake valsheid in geschrifte en het verlenen van hand- en spandiensten. Onlangs kreeg de politie van Livorno een geval gerapporteerd van ontvreemding van een bedrijfsauto door een ontslagen arbeider, een zekere W.L. Deze man was in een bedrijf aan de Martin Luther Kingweg werkzaam. De manager van dit bedrijf had op vertrouwensbasis een auto op zijn naam overgeschreven. In juli had de manager vanwege wanprestatie van W.L. de wagen, een Nissan X-Trail, laten overschrijven op de bedrijfsnaam. De werkgever stuurde de 28-jarige arbeider na een gedegen onderzoek op 8 september met ontslag. De 28-jarige ging toen ervandoor met deze bedrijfswagen, welke hij al die tijd reed. W.L. heeft die X-Trail hierna middels vervalsing op zijn naam doen overschrijven. Op 12 september heeft de verdachte de handtekening van zijn werkgever nagebootst en de wagen op zijn naam doen overschrijven.
Achteraf blijkt dat de agent J.M. vermoedelijk de zaken voor W.L. in orde heeft gemaakt. Hij zou de handtekening van de manager hebben nagebootst. Vier dagen daarna werd er aangifte gedaan bij de politie van Livorno ter zake diefstal van het voertuig. De verdachte W.L. werd na goed speurwerk van de politie op donderdag 18 september aangehouden. Uit het onderzoek blijkt dat er sprake was van een lek binnen het bedrijf. Bedrijfsgeheimen werden aan derden doorgespeeld. De eigenaar, die aan houttransport doet, heeft op een bepaald moment de ‘dallaman’ achterhaald en hem terstond met ontslag gestuurd. De verdachten zijn momenteel ter zake valsheid in geschrifte en verduistering in verzekering gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!