“If yu bari m‘e bos yu ede”

“If yu bari m’e bos yu ede” schreeuwde een rover tegen de zwager van mevrouw Wendy. Haar jongere zus en zwager werden in diepe rust door drie gemaskerde en zwaar gewapende mannen overvallen in hun woning. Volgens Wendy zijn de indringers vrijdagochtend omstreeks 04.50 uur de woning aan de Lieve Hugostraat te Sophia’s Lust binnengedrongen. De belagers hebben de zwager in het gelaat geslagen, waardoor hij bloedingen heeft opgelopen. Wendy en haar zoon werden wakker door het gegil van de zwager. “De beroving is heel snel gebeurd”, zegt Wendy. Volgens haar heeft zoiets zich twee jaar geleden ook voorgedaan. Toen was haar andere jongere zus slachtoffer van een gewapende roofoverval. De rovers hebben de achterdeur van de woning ingetrapt. Eenmaal binnen hebben de belagers ook de slaapkamerdeur ingetrapt en vervolgens het echtpaar aangevallen. Onder bedreiging van zware wapens moesten zij al hun sieraden van ongeveer 160 gram aan de daders afstaan. Na de buit namen de rovers de benen. Een buurvrouw zag de mannen op het erf en vroeg aan de mannen: “sang psa na Wendy oso”. Één van de daders zou de overbuurvrouw hebben geantwoord dat “neks no spa na Wendy oso”. Merkwaardig is dat de rovers niet hebben gelopen waar de honden verblijven. Het vermoeden bestaat dat de criminelen de plaats goed hadden geobserveerd en hun slag hebben geslagen. De politie van Leiding heeft de aangifte opgenomen en het verdere onderzoek is overgedragen aan de recherchedienst.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!