Hoogste gezagdrager Leger des Heils op bezoek in Suriname

Hoogste gezagdrager Leger des Heils bracht bezoek naar SurinameIn de Ballroom van Hotel Krasnapolsky werd er op 24 september een welkomstdienst en receptie gehouden in verband met het bezoek van de hoogste gezagsdrager van het Leger des Heils, generaal Andre Cox. Voor de generaal en zijn vrouw Silvia Cox is het hun eerste bezoek in Suriname. Op die avond is er door Silvia Cox een bijbellezing gehouden over het woord van God aansluitend op lofprijzing, gebed en zegenbede en dansvoordrachten.
Generaal Cox doet Suriname aan in verband met het aanstaand 18de lustrum van het Leger des Heils in Suriname. Op 10 oktober 1924 is de kerk exact 90 jaar in Suriname gevestigd. Het is pas de 2de keer in haar negentig jarig bestaan dat de wereldleider van het Leger des Heils de Surinaamse afdeling een bezoek brengt. Eerder in 1965 deed de 8ste generaal van het Leger des Heils, Frederick Coutts, ons land aan. Hij ontmoette bij deze gelegenheid de oprichter van het Leger des Heils in Suriname, de toen reeds bejaarde zuster Alvares.
De Brits-Zwitserse Cox (60) die in Zimbabwe geboren is en opgroeide, werd op 3 augustus 2013 geïnstalleerd als de 20ste generaal van het Leger des Heils kerkgemeenschap, sinds haar oprichting in 1865. Het bezoek van Cox aan Suriname is onderdeel van een Caribisch toer. Hij reist samen met zijn echtgenote, commissioner Silvia Cox, en de nieuwbakken leider van het Caribisch territorium, commandant Gerrit Marseille.

error: Kopiëren mag niet!