Driejarige peuters nu ook op basisonderwijs

DrieDe inschrijving van driejarige peuters, geboren tussen 1 januari en 31 maart, is woensdag begonnen. Ouders kunnen hun kinderen van 3 jaar, die vooraf zijn gescreend door het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (afdeling Basisonderwijs), tot vandaag inschrijven. De leiding van het Minov heeft pupillen die na 31 december 4 jaar oud worden de mogelijkheid geboden om deel te zijn van het basisonderwijs middels een ingestelde projectgroep ‘Schoolrijpe kinderen’. Dagblad Suriname heeft geen detailinformatie kunnen verkrijgen over het verloop van de inschrijvingen, omdat projectleider Hugo Blanker weigerde om een reactie te geven. In het kader van het project ‘Schoolrijpe kinderen’ zijn de driejarige kinderen op enkele aspecten gescreend, zoals motivatie, taakgerichtheid, concentratie, zelfstandig werken, werktempo, spelgerichtheid, spelkwaliteit en samen spelen.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!