Brandweerpersoneel versterkt door bevorderingen

Brandweerpersoneel wordt versterkt door bevorderingen (5)
Brandweerpersoneel wordt versterkt door bevorderingen (2)
Brandweerpersoneel wordt versterkt door bevorderingen (3)
Brandweerpersoneel wordt versterkt door bevorderingen (4)Het brandweerpersoneel van het Korps Brandweer Suriname (KBS) is versterkt door brandweerwachters en onderbrandweermeesters. Gisteren heeft de bevordering plaatsgevonden van een groot aantal brandweerwachters en onderbrandweermeesters. De bevordering vond plaats in de hoofdkazerne van het KBS. ‘Deze bevordering is landelijk’, zegt brandweervoorlichter Glenn Cooman aan Dagblad Suriname. Het bevorderd personeel kan op alle posten van het KBS worden ingezet. De brandweerwachters hebben een opleiding van ongeveer negen maanden gevolgd. Vervolgens hebben zij drie jaren gewacht, alvorens bevorderd te worden tot brandwacht eerste klasse. De KBS-leiding doet er alles aan om goede trainingen te verzorgen.
Gezinnen moeten een escape-plan hebben
De commandant van het KBS, Cicil Waal, geeft een reactie op de woningbrand aan de Flamingostraat, waarbij een echtpaar vanwege de beveiliging (dievenijzer) levend is verbrand. Waal zegt dat het beveiligen met dievenijzer een extra weerstand is voor gezinnen en bedrijven. Maar gezinnen moeten voor zichzelf een ‘escape-plan’ hebben om toch door een dievenijzerstructuur te kunnen vluchten. Ook moeten gezinnen rookmelders aanschaffen, zodat zij tijdig op de hoogte zijn dat rook zich gaat verspreiden. ‘Gaat u voor uzelf als gebruiker na wat het risico is van dievenijzer. Schaf rookmelders aan.’ Ten aanzien van vuilverbranding gaat de brandweer op straat. Echter is er geen boeteclausule opgenomen in de beschikking over brandveiligheid. Het maakt niet uit waar mensen bezig zijn met het verbranden van vuil, de brandweerlieden zullen het uitblussen of laten uitblussen door de brandveroorzaker zelf, zegt Waal aan Dagblad Suriname.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!