Randjietsingh: ‘NDP weet dat VHP een bedreiging voor haar vormt’

Het recente overstappen van verschillende prominenten van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) naar de Nationale Democratische Partij (NDP) en de manier waarop de NDP probeert om deze ex-VHP’ers te gebruiken om hun oude partij kleiner te maken, betekent dat zij duidelijk in de problemen zijn. Dit zegt Radjkoemar Randjietsingh, de ondervoorzitter van de VHP, in gesprek met Dagblad Suriname. ‘Als de partij van Desi Bouterse sterker dan ons was, zou zij deze lage methoden niet gebruiken’, benadrukt de VHP-topper.
Keshopersad Gangaram Panday, die per 1 oktober werkzaam zal zijn bij het kabinet van de president, meent dat veel VHP’ers een samenwerking met de NDP willen. Hij vindt dat Santokhi niet de verandering heeft gebracht in de partij, die hij beloofd had. Gangaram Panday heeft zich enorm ingezet om Santokhi gekozen te krijgen als voorzitter van de VHP. Hij stelde een ultimatum aan de partijvoorzitter om een samenwerking aan te gaan met de paarse partij. De VHP-ondervoorzitter vindt dat dit één van de methoden is waarop geprobeerd wordt om leden van de oranje partij aan te trekken. Daarnaast zijn er ook gevallen, waarbij mensen van de VHP worden aangetrokken op de ministeries, terwijl anderen die niet wensen mee te werken worden gemuteerd of overgeplaatst. Maar de grootste strategie van de NDP is volgens Randjietsingh om prominenten van zijn partij ‘aan te kopen’. Mensen worden benoemd of bevorderd, zodat zij dan in ruil andere mensen moeten aantrekken. Het programma Info Act wordt dan gebruikt om propaganda voor de NDP te voeren. Dit alles op kosten van de staat. Een heel goed voorbeeld is de presentatrice van het programma ‘Awaaz Karma’, Geeta Nageswar, op het televisiestation SBS.
Volgens de volksvertegenwoordiger is deze vrouw haar leven lang VHP’er geweest en is zij toentertijd ook aangesteld als bestuursambtenaar. Wat Randjietsingh niet begrijpt, is hoe Nageswar zich nu heeft aangemeld bij de NDP, terwijl de paarse partij nooit iets voor haar omgeving heeft gedaan. Ook Leakat Mahawatkhan was door twee prominenten van de NDP benaderd om de leiding daar in Nickerie over te nemen. Helaas is dit hun niet gelukt. Over dit geval was Randjietsingh, daags voordat het in de publiciteit was getreden, op de hoogte gesteld door Mahawatkhan.
Deze methoden duiden volgens Randjietsingh aan dat deze mensen uit zijn op eigen belang. De VHP heeft geen enkele ruimte voor mensen die uit zijn op eigen gewin. Het is daarom volgens de parlementariër goed dat deze mensen naar hun ‘ware huis’ zijn gegaan. ‘Als je in de politiek bent, dan ben je daar om de belangen van de samenleving te dienen’, benadrukt de VHP-topper. De overstap kan, maar dan moet dat volgens hem ideologisch zijn.
FR

error: Kopiëren mag niet!