Rampedarath ontevreden over functioneren van minister Algoe

‘De minister van LVV, Soeresh Algoe, heeft wederom bewezen dat hij niet deugt’, zegt de voorzitter van de Vereniging van Padieproducenten (VPP), Bramdew Rampedarath, in gesprek met Dagblad Suriname. Hij zegt dat kort na zijn aantreden er een nieuw stichtingsbestuur voor het Stichting Nationaal Rijstonderzoeksinstituut (SNRI) is voorgedragen aan het ministerie, maar tot op heden is deze niet geïnstalleerd. ‘Minister Algoe is bezig VHP’ers te accommoderen, vandaar dat hij het bestuur niet benoemt’, zegt de VPP-voorman. Zelfs de directeur is niet op de hoogte van wie allemaal zitting hebben in het nieuw bestuur. Ook hij heeft eerder via de media kenbaar gemaakt dat de installatie van het stichtingsbestuur noodzakelijk is. Er zijn ook interne problemen die opgelost moeten worden.
Volgens Rampedarath is minister Algoe niet meegegaan met de presidentiële delegatie naar Venezuela, terwijl hij als minister van LVV zich daar moest vertoeven om de zaken te bespreken. ‘Dan had hij een grote mond over de Petro Caribe Deal toen hij naar Nickerie kwam om zogenaamd te praten met de boeren’, zegt hij. De VPP heeft haar misnoegen geuit in een brief aan de president, waarin zij de president verzoeken om haast te zetten achter de benoeming van het stichtingsbestuur. De VPP heeft reeds een lid voorgedragen, die namens de boerenorganisaties zitting moet hebben in het stichtingsbestuur. De VPP heeft ook een brief gericht aan de president, waarin zij de president vragen om de minister van LVV te ontheffen uit zijn functie. Volgens Rampedarath is de brief in behandeling op het kabinet van de president.

error: Kopiëren mag niet!