BOG Nickerie heeft tekort aan brandstof voor aanpak chikungunya

Het aantal gevallen van chikungunya is de afgelopen periode drastisch toegenomen. Het hoofd van het Bureau Openbare Gezondheidszorg Nickerie (BOG), Antonius Winter, roept de Nickeriaanse gemeenschap op om haar omgeving schoon te houden. Het gaat in deze om het opruimen van de muskietenbroedplaatsen. “De gemeenschap moet ons meehelpen met het bestrijden van deze muskieten”, zegt hij. Daar het BOG heeft gemerkt dat de besmetting alarmerend is in het rijstdistrict, zal overgegaan worden tot bespuiting. Het BOG heeft verder gemeend om de gemeenschap te informeren over dit virus. Winter zegt dat het team in Nickerie een tekort heeft aan brandstof voor de bespuiting. Hij zegt dat Openbare Werken Nickerie, naar een tank benzine heeft gevraagd en Winter heeft positief gereageerd. Dat zal voorlopig gebruikt worden voor de bespuiting met malathion. Bij Winter is het niet bekend hoe ver het virus zich zal verspreiden. Hij verwacht dat burgers alle waterhoudende voorwerpen op hun erf opruimen, zodat de muskieten geen kans hebben om te broeden.

error: Kopiëren mag niet!