Begrafenis granman Aboikoni kost 1.2 miljoen

1begravenis
FRONT FOTO 1Voor de activiteiten rondom de begrafenis van granman Belfon Abiokoni is volgens Ifna Vrede, directeur van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) SRD 1.2 miljoen begroot. RO heeft een half miljoen SRD ter beschikking gesteld voor de activiteiten. Volgens Vrede zal die half miljoen zorg dragen voor alle logistieke zaken, waaronder ook opvang van de mensen, transport en voeding. De directeur kan niet exact aangeven hoeveel mensen aanwezig zullen zijn op de begrafenis, maar weet wel dat de belangstelling onder de gemeenschap groot is.
Eer voor het ministerie
Het ministerie van RO is verantwoordelijk voor het houden van de begrafenis aangezien het traditioneel gezag onder RO valt. ‘De granman is de hoogste autoriteit binnen zijn dorp en het is de plicht van RO om de granman waardig een rustplek te geven’, aldus Vrede. Volgens de directeur is er een commissie die zal zorg dragen voor een goede organisatie. Er is geen officiële berichtgeving of de president zal afreizen naar Asidonhopo, de residentie van de granman, waar de activiteiten gehouden zullen worden. Zij heeft wel via informele kanalen vernomen dat de president vanwege drukke werkzaamheden en gezien de voorbereidingen naar de jaarrede toe, niet aanwezig zal zijn.

error: Kopiëren mag niet!