Anand Ramdjielal: ‘Ik ben nog steeds niet gezwicht’

“Mahawatkhan die een vriend van mij is, moet maar zelf instaan voor zijn uitspraken.” Dit zegt Anand Ramdjielal naar aanleiding van een uitspraak van Mahawatkhan in Dagblad Suriname als zou Ramdjielal evenals Gangaram Panday ‘gezwicht’ zijn voor de NDP. “Ik heb tijdens het laatste partijcongres al gezegd dat ik veel meer VHP’er ben dan menigeen die op de vergadering aanwezig was. Ik ben nog steeds niet gezwicht”, zegt Ramdjielal. Overigens is de VHP-man van mening dat als mensen besluiten om uit de ene partij te stappen om naar een andere partij te gaan, dit hun democratisch recht is. “Ik heb gepoogd binnen de wettelijke bepalingen mijn bijdrage te leveren aan de partij. Ik heb consequent zaken aan de orde gesteld in het kader van constructieve kritiek en niet omwille van het leveren van kritiek. De vraag is of men wil luisteren. Men durft intern zaken niet te bediscussiëren”, zegt Ramdjielal, die ook lid van de adviesraad van de VHP is. Op zijn tewerkstelling op het kabinet van de president en vermeend verraad tegenover zijn partij zegt Ramdjielal dat ‘als er geen goede argumenten zijn, men overgaat tot het rioolniveau’. ‘En dan voert men rioolpolitiek. Ik ga mij niet verlagen op dat niveau. Ook al ben ik bij de VHP, ik ben ook landsdienaar en word nog steeds betaald als landsdienaar.” Ramdjielal redeneert dat als de president, die hiertoe bevoegd is, een beroep op hem als landsdienaar doet om in een bepaalde hoedanigheid te functioneren en hij de kwaliteiten hiertoe bezit, hij simpelweg niet kan weigeren omdat dit ‘weigering van dienst’ zou zijn.

error: Kopiëren mag niet!