RGD verleent aangepaste medische zorg

De directie van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) geeft te kennen dat de Vereniging RGD-artsen (VRA) nadrukkelijk heeft aangegeven dat zij per 22 september 2014 tot “nader orde in beraad zal zijn”. In dit kader maakt zij melding van het feit dat per die datum, de artsen de RGD poliklinieken en gezondheidscentra voor onbepaalde niet zullen bezoeken.
Hierdoor ziet de Directie van de RGD zich genoodzaakt, op aangepaste wijze, de medische zorg voor haar rechthebbende te doen plaatsvinden.
Zij wijst er op dat vanwege de ontstane situatie op bepaalde poliklinieken en gezondheidscentra er geen artsen aanwezig zullen zijn.
Zij is doende die voorzieningen te treffen die erin moeten resulteren dat cliënten die de RGD poli’s en of gezondheidscentra bezoeken, via een doorverwijs systeem verwezen zullen worden naar de dichtst bijzijnde polikliniek waar er wel een arts aanwezig zal zijn.
De Directie wijst er nadrukkelijk op er naartoe te zullen werken, om met de daartoe geïdentificeerde instituten en evenzo de VRA, dit voor de gemeenschap ontstane ongerief binnen afzienbare tijd tot het verleden te doen behoren.
Op de cliënten wordt het beroep gedaan zich als normaal naar de eigen polikliniek te begeven voor nadere instructies omtrent de poliklinieken die zij kunnen bezoeken.
De RGD betreurt het dat de VRA ervoor gekozen heeft in beraad te gaan terwijl er hiertoe nog geen gegronde reden aanwezig is.
De Directie geeft aan alles dat binnen haar vermogen ligt in het werk te zullen stellen om de dienstverlening te garanderen.

Afdeling Public Relations/Voorlichting RGD

error: Kopiëren mag niet!