Ontslagen manager ontvreemdt bedrijfswagen

De politie kreeg onlangs een geval gerapporteerd van ontvreemding van een bedrijfsauto door een ontslagen manager. W.L. was in een bedrijf aan de Matrin Luther Kingweg als manager werkzaam. Zijn werkgever stuurde de 28-jarige manager na een gedegen onderzoek op 8 september met ontslag. Hij ging toen ervandoor met een bedrijfswagen. W.L. heeft het voertuig, een Nissan X-Trail, hierna middels vervalsing op zijn naam doen overschrijven. Op 12 september heeft de verdachte de handtekening van zijn werkgever nagebootst en de wagen op zijn naam doen overschijven. Vier dagen daarna werd er aangifte gedaan bij de politie van Livorno ter zake diefstal van het voertuig. De verdachte werd na goed speurwerk van de politie op donderdag aangehouden. Uit het onderzoek blijkt dat er sprake was van een lek binnen het bedrijf. Bedrijfsgeheimen werden aan derden doorgespeeld. De eigenaar, die aan houttransport doet, heeft op een bepaald moment de ‘dallaman’ achterhaald en hem terstond met ontslag gestuurd. De verdachte is momenteel ter zake valsheid in geschrifte en verduistering in verzekering gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!