Installatie stichtingsbestuur Adron noodzakelijk

In de maand april van dit jaar is het bestuur van de Stichting Nationaal Rijstonderzoeksinstituut (SNRI), die verbonden was aan het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum (Adron), door de regering op non-actief gesteld. Per 11 juli is de zittingsplicht van het stichtingsbestuur verstreken. Tot heden is er geen nieuw bestuur geïnstalleerd. In dezelfde periode werd de toenmalige minister van LVV vervangen. Hierdoor zijn er stagnaties opgetreden met betrekking tot de aanstelling van het nieuw bestuur, waardoor de problemen op het Adron niet aangepakt kunnen worden. Interne zaken kunnen ook niet vlot afgehandeld worden.
Via lokale media is door de voorzitter van de Vereniging van Padieproducenten (VPP), Bramdew Rampedarath, aangegeven dat mensen behorende tot bepaalde partijen zitting zullen hebben in het nieuwe bestuur. De waarnemend directeur van het Adron, Soedeschand Jairam, geeft aan dat uitsluitend personen die loyaal zijn aan het beleid van het ministerie, zitting zullen hebben in het nieuwe bestuur. De samenstelling hiervan is niet bekend bij hem. In elk geval zijn er ook afgevaardigden die door LVV worden aangewezen. Het gaat in deze om actoren die te maken hebben met de rijstsector. Het bestuur is een werkarm van het ministerie van LVV. De minister van LVV zou hebben aangegeven dat de installatie van het nieuwe bestuur binnen enkele weken een feit zal zijn. De zaaizaadvoorziening op het Adron moet aangepakt worden. Verder moet de kwaliteit verbeterd worden. Ook moeten er betere faciliteiten op het Adron beschikbaar gesteld worden en moeten meer onderzoekers aangetrokken worden. Tenslotte is er behoefte aan een goed functionerend bestuur, hetgeen binnenkort een feit zal zijn.

error: Kopiëren mag niet!