Waterberg: “Samenleving is gedrag oude partners niet vergeten”

BEP-voorzitter Celcius Waterberg zegt dat zijn partij bij de komende verkiezingen voor regeermacht gaat. De huidige samenwerking is een duidelijk signaal. De BEP zit in een samenwerking met de PL, KTPI, VHP, NPS, SPA en DA `91. Waterberg hoopt dat de andere partners dezelfde mening zijn toegedaan. De combinatie wil in haar geheel dat mensen principes hebben in de politiek en dat deze mensen een zo schoon mogelijke achtergrond hebben om deel te nemen aan de verkiezingen. Iets dat niet het geval is bij de oude partner. Politiek Suriname weet volgens hem hoe de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij (ABOP) zich in de laatste periode heeft gedragen binnen het politieke veld. De Nationale Democratische Partij (NDP) moet ook niet vergeten worden. Zij behandelde haar eigen partners onjuist nadat zij al haar belangrijkste doelen had bereikt. De BEP-voorzitter zegt dat de uiteenspatting van de A-Combinatie deels te danken is aan de NDP. De NDP wordt volgens hem gezien als een partij die staatsmiddelen verbrast. ‘De samenleving is het gedrag van de oude partners niet vergeten’, benadrukt Waterberg.
Waterberg verwees naar het verraad tegen de voorzitter van de Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, waarmee Brunswijk al twee termijnen een regering heeft gevormd. Brunswijk heeft samen met de NDP gewerkt om de PL uit de coalitie te halen, nadat zij geholpen had om de regering te vormen. Volgens de BEP-voorzitter moet niet vergeten worden het verraad om Jenny Simons te kiezen als parlementsvoorzitter in 2010, nadat expliciet was afgesproken om te stemmen op Somohardjo. Het bleek dat twee leden van de A-Combinatie anders hadden gestemd. Waterberg heeft eerder in het actualiteiten programma Kal Aaj Aur Kal aangegeven dat het ‘verraad’ op dat moment bij hem is overgekomen als een dolksteek. Het was een complete verrassing.’ Waterberg had op dat moment niet het vermoeden dat het ‘verraad’ kwam vanuit de A-Combinatie. ‘Toen we om de tafel zijn gaan zitten, werd het duidelijk van waar het verraad toen is gepleegd. Ronny Brunswijk zei tijdens dat overleg dat hij het niet had gedaan. Ik heb een ieder gewezen hoe ik heb gestemd. ‘Als er verkeerd is gestemd, zijn het de mensen van de BEP’, zei Brunswijk.’ Toen gingen de alarmbellen rinkelen bij Waterberg.
Als laatste moet de nadruk worden gelegd op het gedrag van de ABOP-voorzitter tegen de BEP die al voor de verkiezingen van 2010 een verkeerde wending had genomen. Er is zelfs eerder aangegeven dat ABOP`ers de oude voorzitter van de BEP, Caprino Alendy, met een vuurwapen zouden hebben bedreigd. Volgens de BEP-voorzitter zullen mensen deze punten zeker meenemen wanneer zij in het stemhokje staan. Wanneer de BEP met zo een partner in zee gaat, zal de partij zich dan naar hun niveau meenemen. ‘Dit zal de BEP nooit toestaan’, aldus Waterberg.
FR

error: Kopiëren mag niet!