Sherida Almond wint NPS Bigimisi Contest

npsIn Grun Dyari heeft zondagmiddag het Bigimisi Contest plaatsgevonden. Dit contest is voor het eerst georganiseerd door de politieke partij Nationale Partij Suriname (NPS). Zes misi’s dongen mee naar de titel van de NPS Bigimisi. Sherida Almond won dit contest grandioos, gevolgd door Nolda Joenakame en als derde werd Nancy Raghoenandan uitgeroepen. De eerste prijswinnaar won een geldsbedrag en een tablet, de nummer twee mocht ook een enveloppe en een magnetron in ontvangst nemen, terwijl nummer drie naar huis ging met een geldsbedrag en cadeaubonnen. Aan het contest hebben verder meegedaan Shirley Frankly, Mariane Johnson en Linda Williams. Het contest was evenals de vorige week gehouden soependag een voorloper op de herdenking van de 68ste jaardag van de partij op zondag 28 september. Het doel was om de saamhorigheid tussen jongeren en ouderen te versterken. De regels voor deelname waren dat de vrouwen rond de 30 jaar of ouder en volwaardig lid van de partij moesten zijn en aantonen de geschiedenis van de partij te kennen. Middels het presenteren van odo’s hebben de misi’s hun politieke ervaring met het goed opgekomen publiek gedeeld.
“Yu na p’kin kruyara. Bigi boto denk’ tak den bo nak’ yu trowe nanga skwala, maar den ley bika den las’ den krabyasi.” De betekenis van deze odo is: ‘Onderschat de kleine man niet. Die hebben ook een rol van betekenis.” Dit was de boodschap van de uit Bigi Poika afkomstige Joenakame.
Almond had een zeer duidelijke boodschap: “Mi na sey gotro wiri. Libi sma e spit’ na mi tapu, krab’ den dik verkowtu ooktu na mi tapu, maar te den bere e hat’ den, dan na mi den kon lon suku fu kan dres’ den baka.” Daarmee heeft Almond aangegeven dat de NPS voor alles en nog wat wordt uitgemaakt, echter zonder de NPS kan het land niet goed tot ontwikkeling worden gebracht meent ze.
NPS-voorzitter Gregory Rusland is zeer ingenomen met de betrokkenheid van veel mensen bij de activiteit van de partij, “waarbij we hebben gezien dat de winnar afkomstig is uit Bernharddorp en dat de mensen moeite hebben genomen om hier te zijn”. Hij bevestigt dat soortgelijke activiteiten de saamhorigheid verhogen. Volgens hem mag gerust gesproken worden van een groot succes.

error: Kopiëren mag niet!