Chikungunya-epidemie heel zorgwekkend

‘Het bedrijfsleven maakt zich ernstige zorgen over de chikungunya- epidemie in Suriname.’ Dit zegt Ferdinand Welzijn, voorzitter van de Vereniging van Surinaams Bedrijfsleven (VSB). ‘Het aantal ziektegevallen neemt steeds toe.’ De slachtoffers binnen het bedrijf zijn minimaal een week met ziekteverlof. ‘Ik maak me ernstige zorgen hierover’, klinkt de VSB-topman bezorgd.
Welzijn is de mening toegedaan dat de overheid de chikungunya-epidemie serieuzer moet gaan bekijken en aanpakken. Hij heeft geen vertrouwen in het aantal gepubliceerde gevallen, omdat het aantal slachtoffers dat besmet is met het chikungunyavirus blijft stijgen.
Een groot aantal personeelsleden binnen bedrijven gaan met ziekteverlof. Dit is zorgwekkend voor de bedrijfseigenaren. De overige personeelsleden binnen het bedrijf moeten dan harder gaan werken. Daarnaast zijn er ook personeelsleden die in deze vakantieperiode met verlof zijn.
Welzijn, doet een oproep aan de overheid om samen met het bedrijfsleven om de tafel te zitten en een oplossing voor dit chikungunya-probleem te zoeken. “Wij zijn als bedrijfsleven bereid om de overheid, waar nodig, te helpen”, aldus Welzijn.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!