Afvallen minder moeilijk met wat men wel mag eten

Veel mensen hebben problemen met afvallen. Wat het zo moeilijk maakt, is dat bijna elk dieet beschrijft wat men niet mag hebben in plaats van wat men wel mag eten. Wanneer suiker uit het dieet wordt gehaald, ondervinden mensen een gevoel van leegte, flauwte en energietekort. Dit zorgt ervoor dat men gaat snakken naar hoog energierijk voedsel en hiermee vallen ze terug in oude gewoontes van het eten van junkfood. De meest gebruikelijke voedingsmiddelen die de honger doen stillen zijn eiwitten, vezelrijke groentes en groene thee. Er zijn echter meer dingen die gegeten kunnen worden om het afvallen te stimuleren en vet kwijt te raken. Zo is er bijvoorbeeld citroensap (of het sap van twee lemmetjes). Wanneer dit ’s ochtends gedronken wordt met heet water, ondersteunt dit de spijsvertering. Maar ook het gebruik van citroensap tijdens het eten of in een glas water tijdens een maaltijd is een goede ondersteuning van het lichaam. Daarnaast is het een goede combinatie om over vis te sprenkelen en de stof die erin zit, limoenine, werkt tegen kanker en blijft 24 uur in het lichaam in tegenstelling tot groene thee en chocola die ook soortgelijke stoffen bezitten.
Vervolgens is er kaneel. Het is niet alleen een uitstekend specerij voor bloedsuiker en verbetering van insuline gevoeligheid, maar het helpt ook om de suikerdrang te verminderen.
Voorts is er Cayennepeper om te ondersteunen in het verbranden van calorieën en verminderen van de honger. Hetzelfde effect kan ook verkregen worden met hete saus of hete pepers en dat komt door de stof capsaicine. Het is de meest bekende stof van peper en zorgt er onder andere voor dat de lichaamstemperatuur wordt verhoogd. Het lichaam moet dan harder werken en verbrandt dus meer calorieën.
Een veel voorkomende vrucht in Suriname is de kokos, waaruit kokosnootolie en –melk verkregen worden. Zowel de olie als de melk is antiviraal en antibacterieel. Dat zorgt voor een goede darmflora.
Een ander product wat goed is voor de darmflora, maar misschien minder gemakkelijk verkrijgbaar, is kefir. De zure smaak van gecultiveerde en gefermenteerd voedsel vermindert de drang naar zoetigheid en is goed voor de darmflora. Te veel slechte darmflora kan ervoor zorgen dat er meer calorieën uit de voeding wordt gehaald. Kefir kan gemaakt worden van kokosnootwater waarbij het zuur gemaakt kan worden op dezelfde manier als yoghurt.

error: Kopiëren mag niet!