Doekhie: “Ik heb geen tijd voor verhalen van Mahawatkhan”

‘Leakat Mahawatkhan maakt er een gewoonte van om voordelen bij alle politieke partijen te gaan halen.’ Dit beweert MC/NDP parlementariër Rachied Doekhie in gesprek met Dagblad Suriname. Volgens Doekhie heeft hij geen tijd voor de verhalen van Mahawatkhan, ‘omdat iedereen in Nickerie al weet wat voor schurk hij is’. De parlementariër zegt dat de politieke situatie in Nickerie dusdanig is, dat niemand daar te vervangen is. Dit zou alleen kunnen gebeuren, indien het volk niet voor de betreffende persoon bij de verkiezingen heeft gestemd. ‘De NDP-achterban heeft Mahawatkhan ook uitgelachen toen hij de uitspraak deed, dat hij gevraagd was om leiding te geven aan de Nationale Democratische Partij (NDP) in Nickerie.’ De volksvertegenwoordiger benadrukte dat de rijstmagnaat de laatste keer door oud-VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe zou zijn weggejaagd van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), omdat Sardjoe ook moe was van zijn gedrag. Mahawatkhan was geruime tijd politiek niet actief binnen de VHP tijdens het voorzitterschap van de voormalige VHP-voorzitter. ‘Die man lustte me niet. Hij heeft mij ver van zich gehouden, alleen maar uit vrees’, zei Mahawatkhan toen.
De Nationale Democratische Partij (NDP) wordt bij monde van de volksvertegenwoordiger met de dag groter en ‘is geen kerkhof waar ‘dode politici’ hun voordeel moeten komen zoeken’. De volksvertegenwoordiger zegt dat de rijstmagnaat door te schreeuwen en uit te schelden steeds probeert aandacht te krijgen. ‘Nu doet hij alsof hij niet op de lijst van de VHP wil komen, terwijl hij dat wel wil.’ Mahawatkhan is volgens Doekhie ‘de meest onbetrouwbare persoon die rondloopt in de wereld’. Doekhie heeft het tot een gewoonte gemaakt om Mahawatkhan aan te duiden als ‘Shabnam Mausi’. Deze persoon was een transseksueel in het Indiase parlement die opkwam voor achtergestelde personen. ‘Toen Jules Wijdenbosch president moest worden, was de rijstproducent ook met geld gerend om minister van LVV te worden’, aldus Doekhie.
Mahawathkhan stond met gemengde gevoelens op de lijst van DA’91, die als A’91 tien jaar geleden de verkiezing is ingegaan. Hij kreeg toen bijkans 600 stemmen. In 2010 had de ex-VHP’er toegezegd om de Volksalliantie tijdens de verkiezingen ondersteunen. De ondersteuning was toegezegd, omdat Somohardjo bij het behalen van twee zetels in Nickerie, een Nickeriaan zou benoemen tot LVV-minister. Volgens Mahawathkhan kon hij ongetwijfeld meer dan 750 stemmen voor de PL in Nickerie vergaren. ‘Hij was niet op de lijst, maar zou propaganda voeren voor de PL. In ruil kreeg hij een stuk grond toegewezen.’ Uiteindelijk haalde de partij 1592 stemmen in het rijstdistrict. Het ministerie van LVV ging wel naar de PL, maar werd PL-topper Hendrik Setrwidjojo benoemd om de scepter daar te zwaaien. Mahawatkhan kwam in de maand juli ook in de media toen VHP-Nickerie haar ontevredenheid kenbaar had gemaakt aan de leiding van de partij. Echter blijkt dat Mahawatkhan niet meer op de voorgrond wordt betrokken door voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Ondernemer Faizel Abdul blijkt de nieuwe trekker in het rijstdistrict te zijn.

error: Kopiëren mag niet!