Minov introduceert avond VWO

MINOV HEEFT AVONDOPLEIDING VWO IN HET VOORUITZICHTHet Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (MINOV) is van plan in het schooljaar 2014 – 2015 te starten met een avondopleiding voor het Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs (VWO). Deze opleiding is bedoeld om meer onderwijskansen en mogelijkheden te bieden aan degenen die om uiteenlopende redenen niet in staat waren de dagopleiding VWO te volgen of met succes af te ronden.
“Zoals al eerder aangegeven is een van de speerpunten van het ministerie kansenverruiming voor studenten” zegt minister Adhin. “Onze jongeren moeten voldoende vervolgkansen krijgen in de vorm van studiemogelijkheden en opleidingen vanuit ons regulier onderwijs zelf. Het ontberen hiervan resulteert in drop-outs en frustratie. Deze opleidingen zouden ook op latere leeftijd nog opgepakt moeten kunnen worden.”
Het VWO is tot nu toe het enige onderwijstype op VOS niveau dat geen avondopleiding heeft. Zitten blijvers en voortijdig schoolverlaters van dit onderwijstype worden, als zij zich aanmelden om hun studie weer op te pakken, verwezen naar de avond HAVO, terwijl die van de overige onderwijstypen op een avondschool van hetzelfde niveau kunnen worden ingeschreven.
Er bestaat in ons land een grote behoefte aan midden en hoger kader en tegen die achtergrond zal de VWO in de avonduren een goede oplossing zijn voor degenen, die toch hun VWO diploma willen behalen.

error: Kopiëren mag niet!