AZP vaardigt gediplomeerde verpleegkundigen

AZP vaardigt gediplomeerde verpleegkundigen
AZPIn het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zijn 28 verpleegkundigen in de bloemetjes gezet. Zij mochten na vier strakke jaren de opleiding voor verpleegkundigen te hebben gevolgd ook hun diploma in ontvangst nemen. Ook hebben zij voor het docentenkorps en de aanwezige gasten een eed afgelegd dat, hetgeen zij geleerd hebben te zullen uitdragen als waardige verpleegkundigen.
Volgens Patricia Baumgart bedrijfsleider van de Verpleegkudige opleiding zijn de ziekeninstellingen rijker aan professionals die kundig zijn in de uitvoer van hun beroep. Zij gaf aan dat het een mijlpaal is dat zoveel de eindstreep hebben behaald. Baumgart deelde verder mee dat de verpleegkundigen elk ook een binding van vijf jaar hebben met hun instelling. ‘Vijf jaar is men verplicht te werken en als men zich niet houdt aan de regeling moeten de studiekosten terug betaald worden’, aldus Baumgart.
Aan de opleiding hebben 28 cursisten deelgenomen waaronder drie (3) van het Diakonessenziekenhuis en twee (2) van het‘s LandsHospitaal. Voor het kunnen volgen van deze opleiding moet men in bezit zijn van een Mulo of Havo diploma. Na de opleiding heeft men de basis verpleegkundige studie afgerond. De verpleegkundigen kunnen zich daarna verder specialiseren.

error: Kopiëren mag niet!