Vliegers veroorzaken storingen in EBS-netwerk

De N.V. Energiebedrijven Suriname maakt bekend dat, er ook deze vakantie storingen optreden door vliegers die vast komen te zitten in haar elektriciteitsnetwerk. Vooral naar dichtbevolkte buurten moet de storingsdienst van de EBS vaker uitrukken om vliegers uit haar netwerk te verwijderen.
Door de vastzittende vliegers kan er namelijk kortsluiting ontstaan, waardoor zekeringen doorslaan. In het ergste geval zou vliegerij de dood tot gevolg kunnen hebben als jongeren proberen de vlieger over het netwerk op te laten en tijdens die handeling stroomdraden tegen elkaar komen. Ook het zelf proberen los te maken van een vastzittende vlieger zou levensgevaarlijk kunnen zijn.
Veel jongeren zijn zich niet bewust van deze gevaren en het ongerief, dat een middagje vliegeren zou kunnen veroorzaken.
De EBS verzoekt daarom ouders en verzorgers en de totale samenleving erop te letten, dat vliegeren een plezier blijft en dus op geschikte locaties als open velden plaatsvindt.

error: Kopiëren mag niet!