STC introduceert mobiele app en ‘gele bus’

STC bootDe Suriname Taxi Centrale (STC 1660), de ‘gele taxi’, is Suriname al zes maanden aan het veroveren. Zij zijn niet meer weg te denken. Naast het kunnen bellen op het verkort nummer om te kunnen beschikken over een gele taxi, zal men vanaf volgend week gebruik kunnen maken van de STC1660 mobiele app. ‘Men kan nu al de STC1660 app downloaden en aanmelden, waarbij men toegang heeft tot ons systeem. daarnaast kan er ook een keuze gemaakt worden over welke taxi men wenst te beschikken’, geeft de directeur Gilbert Purperhart van STC aan.Volgens de directeur was het hebben van een mobiele app al opgenomen in het businessplan, maar de tijd was er nog niet rijp voor om het tot uitvoer te brengen, gezien de kinderziektes. Volgens de directeur gaat het om het gemak voor hen die vaak gebruik maken van het internet.
Ook een STC 1660‘gelebus’
‘Naast de gele taxi hebben wij ook de ‘gele bus’, wist Puperhart te vertellen. De gele bus wordt dit schooljaar ingezet als schoolvervoer voor kinderen. Volgens Puperhart heeft een aantal ouders hun kinderen laten registreren om vervoerd te worden met de gele bus. ‘Ik heb gemerkt dat de kinderen van de gele kleur houden en het valt ook op bij hun, vandaar het initiatief’, aldus Purperhart. Volgens Puperhart is er nu al een derde bus nodig gezien de interesse en behoefte. Naast de bussen heeft de Suriname Taxi Centrale twee ‘taxiboten’ die geplaatst zullen worden te Meerzorg en Albina. Eventueel zal er ook een derde te Atjoni worden geplaatst. Volgens Puperhart is de taxicentrale nog steeds te bereiken op het verkort nummer 1660.
DA

error: Kopiëren mag niet!