Brandstichter na een week in de kraag gevat

De drugsverslaafde verdachte D. L. is maandagmorgen door de politie van De Nieuwe Grond in verband met een brandstichting aangehouden. D.L. wordt ervan verdacht op maandag 8 september de woning van zijn vader aan de Gadjrieweg in brand te hebben gestoken. De vader woonde al enige tijd niet meer op dat adres. Een buurtbewoner heeft de oudste zoon van het voorval op de hoogte gesteld. Toen deze zoon zich op het adres begaf, bedreigde D.L. zijn oudere broer met de dood. De woning was in hout opgetrokken en is geheel afgebrand. Het huis was niet aangesloten op het elektriciteitsnet en was niet verzekerd tegen brand. De brandstichter verklaarde bij zijn voorgeleiding dat hij met een brandende sigaret in slaap is gevallen. Volgens D.L. heeft hij de brand niet opzettelijk gesticht. Dit verhaal van de drugsverslaafde geloofde de politie niet, waarna hij na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering is gesteld. Volgens de oudere broer had D.L. het feit bij hem toegegeven. Op basis van deze verklaringen is de verdachte ingesloten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!