MC-fractieleider Panka: “President krijgt 100% quorum bij jaarrede”

Fractieleider van de Mega Combinatie, Ricardo Panka, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat hij 100% de garantie geeft dat het staatshoofd over quorum zal beschikken bij de eerstvolgende openbare vergadering na het reces periode. ‘De coalitie zal hem in ieder geval niet te schande zetten’, zegt de volksvertegenwoordiger. Hiermee weerspreekt hij dat de meeste Assembleeleden van de coalitie zich in het buitenland bevinden. Volgens Panka is het wel zo dat een paar van de leden met vakantie zijn, maar dat het merendeel toch in het land aanwezig is. In ieder geval moeten de leden volgens hem ervoor zorgen dat zij op tijd op de vergadering aanwezig zullen zijn.
President Desi Bouterse houdt zijn jaarrede op 1 oktober. Verschillende DNA-leden maken zich zorgen over het quorumprobleem. De Nationale Assemblee kon het afgelopen wegens gebrek aan quorum moeilijk vergaderen. De vrees bestaat dat de jaarede van het staatshoofd niet door gaat.
MC/NDP Assembleelid Frits Moesafirhoesein kan wegens ziekte al een poos de parlementsvergaderingen niet bijwonen. Hierdoor wordt de druk op de huidige coalitie groter. Panka geeft toe dat het lid inderdaad de parlementsvergaderingen niet heeft kunnen bijwonen, maar dat Moesafirhoesein ondanks zijn ziekte toch aanwezig probeerde te zijn. Toen de ziekte verergerd werd het lid verplicht te rusten. Dit is waarom hij volgens Panka bepaalde vergaderingen in de afgelopen periode niet heeft kunnen bijwonen. De fractieleider verwacht hem na deze lange rustpauze wel op de jaarrede van de president te zien. “ Natuurlijk kan hij niets doen als de ziekte hem thuishoudt”, aldus Panka.

error: Kopiëren mag niet!