Medewerkers ministerie Volksgezondheid ingelicht over gezonde leefstijl

frontartikel15 september stond internationaal in het teken van de Caribbean Wellness Day. Deze dag wordt elke tweede zaterdag in de maand september in geheel Caribisch gebied herdacht. Verder wordt er op deze dag de aandacht gevraagd voor niet overdraagbare aandoeningen. Het thema van die dag was ‘The heart of a productive workplace is a healthy workforce’.
Volgens Saskia Bleau van het ministerie van Volksgezondheid en coördinator van het Libi informatiecentrum spreekt het thema voor zichzelf en waren de activiteiten gefocused op het ministerie zelf. De medewerkers werden op die dag in de gelegenheid gesteld hun bloeddruk, suikergehalte en gewicht te meten.
Naast de metingen konden de functionarissen ook naar de aanwezige ‘one stop shop’ voor informatie hoe een gezonde leefstijl eropna te houden. Volgens Saskia Bleau zal het niet blijven bij de Caribbean Wellness Day, maar het ministerie zal in de maand oktober de verschillende bedrijven aandoen en aan de hand van de resultaten zullen er workshops volgen. Saskia Bleau was heel tevreden met de opkomst. ‘Wij mensen trekken te laat aan de bel. Als je in een heel vroeg stadium de ziekte kan identificeren, kan er gewerkt worden aan een gezonde leefstijl om die weer op een gezond peil te brengen, aldus Saskia Bleau.
DA

error: Kopiëren mag niet!