IT-Core ‘Robokidz’ event

ITSpelenderwijs en op een heel creatieve manier leren hoe een robot of machine te bouwen en die vervolgens via de computer bedienen, is wat jeugdigen tussen 7 en 15 jaar gedurende 5 dagen zal worden geleerd tijdens de ‘IT-Core Robokidz Workshop’. Deze workshop is op 15 september van start gegaan en bestaat uit 2 delen. De eerste workshop, genaamd ‘WeDo Junior Robotics, is meer voor de jonge creatieveling vanaf 7 jaar oud. De tweede is EV3MindStorm Robotics en is voor de wat oudere kinderen vanaf 10 jaar. Bij de tweede workshop gaat het om een geavanceerd robotic systeem gemaakt van ‘lego’, met als doel het maken van een autonome robot die op zichzelf instructies uitvoert, die van tevoren worden geprogrammeerd in de robot.
Volgens Fabian Jacott, voorlichter bij IT-Core, is dit een pilotproject om jongeren van jongs af aan te interesseren in ‘science en engineering’ (wetenschap en techniek) om zo toekomstige engineers te worden. Volgens Jacott heeft Suriname weinig mankracht op het gebied van engineer. De workshops worden verzorgd door de trainers van Lego Education, Lillan Spiertz uit Denemarken en Antonio Delgado uit Amerika van National Instruments, die de software partner is van Lego Education. Aan het eind van de workshop krijgen de participanten een certificaat overhandigd met de titel ‘Junior Engineer van Lego’. Volgens Jacott zal het niet blijven bij de workshops.
DA

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: