Stichting Projecten sluit vakantieactiviteit af

De vakantieactiviteit van de Stichting Projecten werd op 11 september afgesloten. 150 kinderen tussen 5 en 13 jaar hadden deelgenomen aan het vakantiekamp met als thema ‘sociale en financiële educatie voor kinderen’. Op de laatste dag hebben de kinderen middels toneel, dans, zang en gedichten kunnen presenteren wat hun gedurende het vakantiekamp is bijgebracht.
Volgens Christine Feenstra, coördinator van het project, werden de kinderen dagelijks creatief beziggehouden met de verschillende kernelementen van het ‘Aflatounprogramma’, waarbij ze diverse zaken onderzoeken, ontdekken, overdenken en uitvoeren. Zo hebben zij geleerd over sparen en hebben een bezoekje gebracht aan De Surinaamsche Bank. De NV Energiebedrijven Suriname heeft een bezoekje gebracht en hen geleerd over bezuiniging dat ook in het kader staat van sparen. Ook hebben zij geleerd wat hun rechten en verantwoordelijkheden zijn als kind. Volgens Feenstra is het een programma, waarbij de kinderen zichzelf leren kennen en ontdekken en nagaan wat ze kunnen en welke eigenschappen ze hebben.
Voor Stichting Projecten is het de derde keer op een rij dat de vakantieactiviteit voor kinderen is georganiseerd en ook de eerste keer van een vakantiekamp. De bedoeling van de vakantieactiviteiten is om meer kinderen te betrekken om zo verder te werken aan hun vorming. De bedoeling is ook om een Aflatounclubje te starten om zo op regelmatige basis bezig te zijn met kinderen.
DA

error: Kopiëren mag niet!