Is veiligheid een issue bij Hermitage Mall en TBL Cinemas?

Hoe veilig is Hermitage mall en TBL CinemasDe manager van de beveiligingsdienst op het terrein van de Hermitage Mall en TBL Cinemas, dhr. Lachman, kan wegens drukte geen reactie geven over de beveiliging van het theatercomplex. Bezorgde ouders vertellen aan Dagblad Suriname dat veel hangjongeren zich ophouden op het terrein van de Hermitage Mall en TBL. Dit is ook de reden waarom zij hun kinderen en vooral hun dochters geen toestemming geven om de plek te bezoeken. “Ook zijn er jongens die meisjes lastig vallen en een heleboel onzin toeschreeuwen”, vertelt een ouder aan Dagblad Suriname. “Natuurlijk wil je als volwassene niet reageren op de uitspraken van deze jongens, maar sommige dingen die ze zeggen kun je als ouder gewoon niet over je heen laten gaan”, zegt een andere ouder. Ook komen zij vlak voor de auto staan bij het uitrijden of zitten deze jongeren op de auto’s. “Waar zijn de ouders van deze kinderen”, vraagt een moeder zich af. “Want deze kinderen gaan niet eens naar de film en hangen na sluitingstijd van de mall nog urenlang daar, zonder dat iemand ze verwijdert.” Dit is zeker niet het gedrag van kinderen die thuis een goede opvoeding en een goede begeleiding krijgen. Ouders moeten erop toezien dat kinderen zich werkelijk als kinderen gedragen en zich aan bepaalde huisregels en disciplines houden.
Diefstallen, berovingen en steekpartijen
Vóór het fatale steekincident van enkele dagen geleden hebben zich ook diefstallen en gevechten voorgedaan. Eerder zijn jongeren aangehouden voor diefstal van onder andere bromfietsen. Het schijnt dat het complex een criminele haard aan het worden is, waarbij vooral de parkeerplaats een centrale plaats inneemt. Alhoewel bezoekers moeten betalen om te parkeren, wordt er nauwelijks gekeken naar de veiligheid van de bezoekers en de auto’s. Het lijkt er veel op dat als eenmaal het gevraagde bedrag van SRD 5 is betaald, de relatie eindigt. Jongens met fietsen zijn tot ver middernacht op de parkeerplaatsen aanwezig en hinderen personen om weg te rijden. De parkeerwachters kijken totaal niet om naar de auto’s en spreken deze hangjongeren ook niet aan.
De minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, heeft in een reactie aangegeven dat de jongeren niet zonder enige reden van die plek verwijderd kunnen worden. “Pas als de openbare orde en veiligheid in gevaar komen, moet de politie optreden”, laat Belfort weten. Op de parkeerplaats blijven de jongeren hangen tot laat in de avond. Heel jonge kinderen van net boven 10 jaar lijken op deze plekken ook elkaar te versieren en koppels te maken. Het is opvallend dat op het complex een aantal kinderen in groepen zich tot vrij laat in de avond beweegt. Ouders zijn in de directe omgeving niet te zien. Het vermoeden bestaat dat veel ouders/verzorgers niet eens weten waar hun kinderen op het late uur zijn en wat ze allemaal doen. Het vermoeden is dat op het complex regelmatig gewapende jongeren rond lopen. Misschien dat de surveillancedienst van de politie de helpende hand kan bieden. Vaker langsrijden met hun nieuwe zwaailichten zal zeker de juiste effecten sorteren. Maar dan moeten vanuit de leiding de juiste instructies gegeven worden.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!