SLM voert vluchten uit met chartertoestellen

Volgens een verklaring van de Surinam Airways (SLM) ondergaat de Airbus A340- reguliere A-check in Parijs. Het toestel is nog niet vrijgegeven en de maatschappij voert haar geplande en gecancelde vluchten uit Amsterdam thans uit met een ingehuurd vliegtuig van Titan Air. Het vliegschema is aangepast om zoveel mogelijk passagiers te accommoderen. Het toestel moest volgens schema gisteravond aankomen met de passagiers van woensdag en de geplande vlucht van vrijdag. De vluchten uit Suriname zullen vrijdagavond uitgevoerd worden.
De vluchten van vrijdag 12 september en zaterdag 13 september 2014 zullen ook met een ander toestel worden uitgevoerd. Indien de werkzaamheden volgens plan verlopen, zal gedurende dit weekend de SLM A340-300 weer beschikbaar zijn, zegt de voorlichting van de SLM.
Imagoschade voor SLM
Het merkwaardige is dat het toestel net enkele weken terug al voor een langdurige onderhoudsbeurt uit de running was gehaald. Het is ook niet begrijpelijk waarom de afspraken voor de reguliere checkbeurten niet beter gepland worden. Als het werkelijk regulier was, behoorde de SLM dat reeds ruim van tevoren te weten en ook de juiste voorbereidingen daartoe te treffen. Want dan hoeven er geen vluchten op de laatste minuut afgezegd te worden. Het steeds onaangekondigd ‘cancelen’ van vluchten maakt dat de Surinaamse vliegmaatschappij als onbetrouwbaar wordt gekarakteriseerd door reizigers. Vooral in gevallen waarbij reizigers aansluitende vluchten hebben, kan een plotselinge verandering in het vliegschema financiële gevolgen hebben voor de passagiers, die kunnen oplopen tot ‘schade’ van duizenden Amerikaanse dollars.

error: Kopiëren mag niet!