Politie onderzoekt zaak mishandelde sekswerker

De korpsleiding heeft na aangifte maandag 8 september contra politieambtenaren, die een transgender sekswerker moeten hebben mishandeld, terstond een onderzoek laten instellen door de afdeling OPZ Afhankelijk van het resultaat van het onderzoek zullen verdere disciplinaire maatregelen worden getroffen. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat tegen het slachtoffer in de nacht van dinsdag op woensdag 3 september aangifte ter zake diefstal van een mobiel telefoontoestel is gedaan op het politiebureau aan de Keizerstraat. De verdachte is opgespoord, aangehouden en moest de nacht doorbrengen in de cel. De volgende ochtend toonde deze verdachte aan de dienstdoende inspecteur enkele ernstige verwondingen, die volgens zijn verklaring door de politie moesten zijn toegebracht. De verantwoordelijke officier liet terstond het slachtoffer medisch behandelen en een proces-verbaal opmaken van de mishandeling. In deze zaak wordt een grondig onderzoek ingesteld en het eindresultaat zal met de samenleving worden gedeeld.

error: Kopiëren mag niet!