Coca-Cola waarschuwt voor valse e-mails en sms’jes

De merknaam en het beeldmerk van Coca-Cola worden helaas vaak door criminelen wereldwijd gebruikt voor onheuse praktijken. Al geruime tijd ontvangen ook consumenten in Suriname berichten of post, waaruit zou blijken dat zij met hun e-mail adres of telefoonnummer een prijs hebben gewonnen in een loterij van Coca-Cola of via de Coca-Cola Company Foundation. Fernandes Bottling Company, als vertegenwoordiger van Coca-Cola in Suriname, zegt dat Coca-Cola geen sponsor is van deze contante prijsuitkeringen en dat er zonder toestemming gebruik wordt gemaakt van het beeldmerk. Coca-Cola is op geen enkele manier verbonden aan deze e-mails, brieven of programma’s. 

Er lijkt sprake te zijn van een vorm van fraude, bekend als ‘phishing’, waarbij de daders proberen een verstandhouding met de slachtoffers te creëren om zo persoonlijke en financiële informatie te achterhalen. ‘Als u onverhoopt op een dergelijke e-mail, sms-bericht of brief heeft gereageerd, dan raden wij u aan om de communicatie met de afzender per direct te beëindigen en verder uw persoonlijke informatie en privacy te beschermen’, aldus het bedrijf.

error: Kopiëren mag niet!