Ashwin Adhin ondersteunt ondernemende vrouw

Ashwin Adhin Ondersteunt de Ondernemende Vrouw.2Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) heeft de opening verricht van de beurs Women Lifestyle en Shopping. Dit deed hij samen met zijn collega van het ministerie van Handel en Industrie, Don Tosendjojo. De beurs van Women in Business Suriname staat dit jaar in het licht van het ondersteunen van klein ondernemerschap. Vrouwelijke ondernemers krijgen bij deze beurs de gelegenheid om zich te profileren.
Vanwege het grote belang om ondernemerschap ook bij jongeren te stimuleren, maakte de onderwijsminister gebruik van de gelegenheid om jongeren te bemoedigen. Adhin sprak zijn gehoor toe vanuit de ervaring uit zijn periode als ondernemer. De beleidsmaker meent dat het in de eerste plaats belangrijk is om interesse en visie te hebben. Dit zal resulteren in prettig en effectief bewegen binnen het werkgebied. De onderwijsminister is ervan overtuigd dat ondernemerschap loont op basis van prestatie. Een goede werkhouding is dus van enorm belang.
Vanuit het onderwijs zal steeds meer gewerkt worden aan het stimuleren van jongeren om te ondernemen. Adhin juicht in dit kader toe het binnenkort op te zetten Suriname National Training Authority (SNTA). Deze autoriteit zal onder andere een database moeten aanmaken voor de behoefte van de arbeidsmarkt. De afstemming van het onderwijs op de arbeidsmarkt zal dan gemakkelijker kunnen geschieden. Behalve dat de behoefte van de markt kan worden nagegaan, zouden ook nieuwe curricula kunnen worden geschreven voor onze beroepsopleidingen. De komst van deze autoriteit zal helpen om het beroepsonderwijs te ontwikkelen. Adhin zegt dat verschillende projecten bijdragen om het ondernemerschap onder jongeren zoveel als mogelijk te faciliteren. In dit kader noemde hij het project Aganar.
Ook zal ICT meer dan ooit ingezet worden om jonge ondernemers te stimuleren. De minister verwees naar de nieuwe ICT-opleidingen die in oktober van start zullen gaan en binnen 3 jaar de eerste afgestudeerde MOA/Bachelor of Arts in Education and Science zullen afleveren. Voor meer informatie zijn de bezoekers terecht in de stand van het Minov waar ICT in het onderwijs centraal staat. De onderwijsminister roept jongeren op om te investeren in zichzelf.
De beurs duurt tot zondag en is te bezoeken van 17.00 uur tot 22.00 uur.

error: Kopiëren mag niet!