Landbouwer Ramsamoedj: “Rampedarath moet zijn mond dichthouden”

“VPP-voorman Bramhdew Rampedarath moet zijn mond dichthouden als hij geen korrel rijst plant.” Dit zegt landbouwer Peno Ramsamoedj als reactie op uitspraken die Rampedarath gedaan heeft over de minister van LVV in een eerdere editie van Dagblad Suriname. Volgens Ramsamoedj wil de VPP-voorman dat de minister van LVV de problemen van de boeren politiek aanpakt. “Dit kan niet. De minister van LVV moet voor het totale volk werken. En dat heeft hij gedaan”, zegt Ramsamoedj. Hij zegt dat uitspraken van Rampedarath, waarbij hij aangeeft dat de LVV-minister tijdens zijn oriëntatie in Nickerie uitsluitend met VHP’ers heeft gesproken, naar het rijk der fabelen verwezen kan worden. “Wij zijn in nood en we beginnen te nemen wat de minister ons aanbiedt. Waarom moet deze man dan een probleem hebben?”, vroeg de landbouwer zich af. Hij zegt dat de LVV-minister met de boeren is komen praten over de problemen en geen politiek is komen bedrijven. Rampedarath was volgens hem niet eens aanwezig op de bespreking, ‘dus hij kan niet zeggen wat de minister allemaal heeft gesproken’. Hij vraagt ook de overige boeren zich aan te sluiten achter hem. Ramsamoedj geeft verder aan dat Rampedarath geen enkel actie van de boeren heeft ondersteund. Hij heeft hen ook niet bijgestaan. “Integendeel is het de SPBA die voor de boeren is opgekomen en met de minister van LVV is gaan praten. Als hij politiek wil bedrijven met het leed van de boeren, dan hoeft hij niets voor de boeren te doen”, zegt Ramsamoedj fel. Volgens hem telt zijn organisatie niet eens genoeg leden die een behoorlijke beslissing kunnen nemen voor de rijstsector.

error: Kopiëren mag niet!