Weer twee SLM-vluchten geannuleerd; vakantie en hadj-gangers de dupe

Weer twee SLM vluchten geannuleerdPresident Bouterse vertrok gisteren naar Venezuela voor de inauguratie van de nieuwe secretaris-generaal van de Unasur. Hiervoor was het nodig dat een SLM-vlucht naar Curaçao werd geannuleerd. De passagiers die zich verheugden op een plezierige vakantie zijn nu niet alleen teleurgesteld, maar zullen ook met de nodige kosten komen te zitten, aangezien velen hotelboekingen hebben lopen en nog andere reserveringen hebben gedaan. Ook de SLM-vlucht van vandaag naar Nederland, waarbij 32 hadj-gangers zich onder de passagiers zouden bevinden, is vanwege een onderhoudsbeurt aan het toestel geannuleerd. Dit werd aan de lokale reisbureaus medegedeeld door de SLM.
De hadj-gangers moeten via Nederland naar Mekka vertrekken. Het merkwaardige is dat het toestel net enkele weken terug al voor een langdurige onderhoudsbeurt uit de running was gehaald. Het steeds onaangekondigd ‘cancelen’ van vluchten maakt dat de Surinaamse vliegmaatschappij als onbetrouwbaar wordt gezien door reizigers. Vooral in gevallen waarbij reizigers aansluitende vluchten hebben, kan een plotselinge verandering in het vliegschema financiële gevolgen hebben voor de passagiers die kunnen oplopen tot ‘schade’ van duizenden Amerikaanse dollars. Ook voor zakenlui, die specifieke afspraken hebben gemaakt, worden hierdoor gedupeerd. Vele vakantiegangers geven aan dat zij jaren hebben moeten sparen om zichzelf een vakantie te kunnen permitteren. Bijkomende kosten, zoals die zich nu zullen voordoen, vallen meestal buiten het geplande en beschikbare budget van de simpele ‘economy class’ reizigers.

error: Kopiëren mag niet!