Paho wil overgewicht terugdringen

PAHO wil overgewicht terugdringen 1Alle landen op het Amerikaanse continent voeren het gevecht tegen overgewicht en obesitas. Dit continent heeft de hoogste obesitascijfers ter wereld. Door de overhand te krijgen op overgewicht wil men vanuit de Pan American Health Organization (Paho) in samenwerking met de World Health Organization (WHO), nieuwe en strengere regulaties op voedseletiketten, promotie en advertenties.
60% van de vrouwen en 50% van de mannen in Suriname moet afvallen
De regelingen zijn bedoeld om de consument te informeren en te beschermen, zodat er gezondere keuzes gemaakt kunnen worden. Een op de 2 volwassenen op het continent heeft te kampen met overgewicht. De cijfers voor Suriname lopen gelijk op en laten zien dat meer dan 60% van de vrouwen en 50% van de mannen moet afvallen vanwege overgewicht. Overgewicht is de hoofdoorzaak van chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. Deze zorgen niet alleen voor veel lichamelijk leed, maar is ook een belangrijke bijdrage voor de verslechtering van het familiebudget. Hoewel de regio rijk is aan diverse gezonde en natuurlijke voeding, is er een stijging in het gebruik van junkfood als een nieuwe basisvoorziening.
De WHO geeft dan ook aanbevelingen, waarbij consumenten worden gewezen op hoeveel suiker, zout en vet er in bewerkt voedsel aanwezig is. Ecuador heeft deze aanbevelingen overgenomen en verplicht gesteld in de wetgeving. Andere maatregelen die genomen zijn, is dat er regelingen bestaan over naschoolse maaltijden en verplichte fysieke activiteit tijdens schooldagen op gezonde plaatsen en strengere regelgeving op tabak en alcohol.

error: Kopiëren mag niet!