Ondertekening samenwerkingsprotocol via skype-verbinding

1Ondertekening samenwerkingsprotocol via skypeverbinding.2Gister vond in de vergaderzaal van de Nationale Partij Suriname (NPS) te Grun Dyari de ondertekening plaats van een samenwerkingsprotocol. Dit werd middels een skype-verbinding gesloten door de Vrouwen Nationale Politieke Samenwerking Nederland (VANPS), gevestigd te Amsterdam, en de Vrouwen Politieke Alliantie Suriname (VPAS), gevestigd te Paramaribo.
Het doel van dit samenwerkingsprotocol is om meer vrouwen in de politiek en het bestuur, in het bijzonder voor de NPS, te krijgen. Verder is deze samenwerking erop gericht om vrouwen ondersteuning te bieden bij trainings- en scholingsactiviteiten en hen te ondersteunen om economisch weerbaar en zelfstandig te zijn.
De voorzitter van VANPS, Helen Burleson, gaf aan graag een steentje te willen bijdragen om vrouwen op het gebied van emancipatie scherp te houden en hun bewustwording van hun positie in de politiek te vergroten. Voor Ruth Wijdenbosch, voorzitter van VPAS, was het een historisch moment. Volgens haar is deze samenwerking er om gebruik te maken van de capaciteit van onze vrouwen in diaspora. ‘Zij hebben de kennis en capaciteit en wij vrouwen van hier kunnen gebruikmaken van hun expertise en zo vrouwen poweren’, aldus Wijdenbosch.

error: Kopiëren mag niet!