Nederlandse ambassade niet op de hoogte van agreement Noorman

Nederlandse Ambassade niet op de hoogte van agrement Noorman.1Geruchten doen de ronde dat president Desi Bouterse zeer binnenkort agreement zal verlenen aan de Nederlandse zaakgelastigde Ernst Noorman. Echter blijkt de Nederlandse ambassade formeel hiervan niet op de hoogte te zijn. Maurice Pourchez, woordvoerder van de ambassade, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat hij ook op de hoogte is van deze geruchten, maar is de zaakgelastigde noch de ambassade formeel nog hierover geïnformeerd. Dit betekent volgens Pourchez dat de ambassade niet kan reageren op berichten die op het internet belanden. Gebruikelijk is het een besluit van de Surinaamse zijde, waarvan zowel de Nederlandse ambassade als Noorman een officieel schrijven van de regering moet ontvangen. Natuurlijk zijn de twee landen in overleg over diverse onderwerpen, waaronder ook de aanvraag van de agreement voor Noorman.
Noorman werd ruim een jaar geleden aangesteld als tijdelijke zaakgelastigde. Met de komst van Ernst Noorman had de Nederlandse ambassade in ons land na meer dan een jaar weer een ‘Chef de Poste’. Dat de diplomaat zich nog geen ambassadeur mocht noemen, typeerde de moeizame betrekkingen tussen Paramaribo en Den Haag. Noorman bleef op een goede verstandhouding hopen. De Nederlandse regering riep ambassadeur Aart Jacobi in 2012 terug. Met het aantreden van een nieuwe regering in Nederland liet minister Frans Timmermans blijken opnieuw een ambassadeur in Suriname te willen aanstellen.
FR

error: Kopiëren mag niet!