Jabini: “Afwezigheid coalitie bij parlementsvergadering was niet opzettelijk”

Beweringen doen de ronde dat leden van de coalitie, op instructie van hoger hand, opzettelijk niet verschenen zijn op de op 2 september 2014 te houden parlementsvergadering, waarin president Bouterse verder zou ingaan op vragen omtrent de energiekwestie. Dit ‘scenario’ zou zijn opgezet door de coalitie om confrontatie met voornamelijk de oppositie te voorkomen of gewoon omdat de president ‘simpelweg geen antwoord had’ op de gestelde vragen. Parlementariër Stuart Jabini van de Megacombinatie (MC) zegt dat hij niet van mening is dat er sprake was van het opzettelijk niet verschijnen van coalitieleden. Jabini, die zelf behoorde tot één van de parlementariërs van de coalitie die niet is verschenen op de vergadering, geeft aan dat hij uitlandig was. Toen hij te horen kreeg dat er een vergadering zou zijn op de bewuste dag, was het voor hem te laat om zijn vlucht nog te annuleren. “Ik heb toen netjes afgemeld”, verduidelijkt Jabini.
Mensen insinueren zomaar
Jabini noemt de beweringen van een mogelijk opgezet plan vanuit de coalitie in deze ‘gewoon een insinuatie’. “Mensen houden ervan om dingen te beweren. Als ze zaken poneren, moeten ze die ook kunnen onderbouwen”, vindt Jabini. Volgens hem hadden veel parlementariërs al plannen om op reis te gaan. Hij noemde het feit dat er slechts 14 van de 26 coalitieleden aanwezig waren op de vergaderdag, een ‘samenloop van omstandigheden’. President Bouterse sprak op zondagavond omstreeks half 9 via diverse tv- en radiostations de bevolking toe over de energiesituatie. De uitzending was bedoeld als informatiesessie, nadat de parlementsvergadering van dinsdag 2 september geen voortgang vond door gebrek aan quorum. ‘Daar het energievraagstuk een actueel vraagstuk is, heeft de president gemeend om direct in contact met het volk te treden om hen de informatie alsnog te doen toekomen.’ Dit vermeldt de overheidswebsite gov.sr.

error: Kopiëren mag niet!