Ramlila Leiding 9A sluit zondag af

Ramlila Leiding 9ADe Shri Maha Shakti Doerga Samaadj te Leiding 9A is vrijdag 29 augustus gestart met haar traditionele jaarlijkse Ramlila-opvoeringen. Van vrijdag 29 augustus tot en met zondag 07 september zal zij dit spel uitvoeren. Ramlila is de opvoering van het Ramayana-verhaal binnen 10 dagen. Ramayana is het levensverhaal van Rama en Sita, de reïncarnaties van de Hindoegoden Vishnu en Lakshmi. Het veld van voetbalvereniging Prekash huisvest tot en met zondag deze dagelijks opvoeringen. De Ramlila gaat gepaard met de Hindoereligie. Daarom zijn de acteurs gedurende de 10 dagen dan ook vegetarisch. Anand Chandersingh, zegt dat het doel van de Ramlila is om mensen te motiveren, vooral de jongeren, om de Ramayana te kennen. Op deze manier leert men de Hindoecultuur beter kennen. Meer dan 100 mensen zijn betrokken bij de opvoering van de Ramlila. (Foto: Kevin Ngadimin)

error: Kopiëren mag niet!